Bekijk alle sessies

Plenair
14:00 - 14:10

OPENING DOOR DAGVOORZITTER

Chiara van Bergen - Monasso

Chiara van Bergen is als mede-eigenaar van JRM Food & Facilities (www.jrm-ff.nl) actief in het optimaliseren van dienstverlening en eten & drinken, vaak in de zorg. Op een enthousiasmerende, doortastende en geheel eigen wijze geeft ze inspiratie hoe dienstverlening efficiënter en gastgerichter in te richten. Van visie, tot planvorming en calculatie, tot implementatie en borging. Ze organiseert facilitaire processen zo, dat er maximaal tijd en budget beschikbaar komt om aan geluksmomenten en oprechte aandacht te besteden. Want als de klant gelukkig is én de bedrijfsvoering klopt, is dit de beste combinatie. Haar professionele achtergrond ligt op het snijvlak van facilitair in de zorg, bedrijfskunde en hospitality. Ze vertaalt haar ervaring vanuit hotellerie, bedrijfswetenschappen en het werkveld naar concrete voordelen voor haar klant. Naast oog voor efficiëntie en bedrijfsvoering, heeft ze een scherpe antenne voor innovatie en (nieuwe) marktbehoeften en vertaalt dit in passende concepten met de visie van de klant in haar achterhoofd. Chiara is letterlijk een combinatie van Achterhoekse nuchterheid en 'la Dolce Vita'. Een volledig authentieke, enthousiaste dame zonder poespas maar mét zelfspot, die zorgt voor een vloeiend verloop van een succesvolle dag, waarin zowel sprekers, cases als publiek volledig tot hun recht komen.

Plenair
14:10 - 14:40

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Hoewel we bijna allemaal dagelijks met schoonmakers te maken hebben, weten we eigenlijk niet zoveel van de tienduizenden mannen en vrouwen die er dagelijks voor zorgen dat we op schone plekken kunnen wonen, werken en verblijven. Dat komt doordat we deze mensen niet altijd zien. We staan ook nauwelijks stil bij het belang van hun werk. Schoonmakers zijn in zekere zin: onzichtbaar.

“Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” is de titel van een poefschrift dat gaat over schoonmakers. Centraal in het proefschrift staat de schoonmaker zelf: de auteur sprak met hen en ging met ze op cursus. Zo leerde hij de betekenis van schoonmaakwerk door de ogen van de mensen zelf kennen. Wie door de ogen van de schoonmaker kijkt, ziet nog meer. Het perspectief van de schoonmaker werpt ook een blik op onszelf.

Jorcho van Vlijmen

Jorcho van Vlijmen is theoloog. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan het lectoraat HRM en aan de opleiding Facility Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In zijn onderzoek richt hij zich op zingeving van arbeid. Hij doet veel onderzoek onder schoonmakers.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.